Klimaat Rusland

Met een gebied zo groot als dat van Rusland is moeilijk om een algemene uitspraak te doen over het klimaat en het weer. Wel dat het in de zomer erg warm tot heet is en het in de winter heel erg koud kan zijn in sommige delen van het land. In het algemeen, de klimaat van Rusland kunnen worden omschreven als met hoog continentale beïnvloeding van het klimaat. De klimaat van Rusland is gevormd onder de invloed van verscheidene factoren. De enorme omvang van het land en de afgelegen ligging van vele gebieden van de zee heeft als gevolgen in overheersing van een continentaal klimaat, die heerst in Europa en Aziatisch Rusland behalve voor de toendra en de extreme zuidoosten. Bergen in het zuiden belemmerd de stroming van warme luchtmassa's van de Indische Oceaan en de vlakte van het westen en noorden maken het land open voor Arctische en Atlantische invloeden.

Dynamica

Vanwege de matigende invloed van de Atlantische Oceaan of de Grote Oceaan, de meeste gebieden in het land in Europees Rusland, in het zuiden of westen Siberië en in het zuiden van het Russische Verre Oosten, inclusief de steden van Moscow en Sint-Petersburg, ervaren een vochtig continentaal klimaat. Meeste van Noord-Europees Rusland en Siberië tussen het Scandinavisch Schiereiland en de Grote Oceaan heeft een Subarctisch klimaat, met uiterst strenge winters in de binnengebieden van Noord-Oost Siberië, en meer gematigde ergens anders. De strook langs de kust van de Noordelijke IJszee, evenals de Arctische eilanden, heeft een E-klimaat (EF-klimaat op sommige van de eilanden en toendra klimaat ergens anders). Een klein gedeelte van de Zwarte Zee kust, meest in het bijzonder in Sotsji, heeft een vochtig subtropisch klimaat met ongewone natte winters. Winter is droog vergeleken zomer in vele regio's van Oost-Siberië en de Verre Oosten, terwijl andere gedeeltes van het land heeft meer een even neerslag over seizoenen. Winter neerslag in meeste gedeeltes van het land doorgaans valt als sneeuw. De regio langs de Lagere Wolga en de Kaspische Zee kust, evenals gebieden van zuidelijke Siberië, heeft een steppeklimaat. De stad van Kaliningrad heeft een zeeklimaat door zijn relatieve milde winters en koele zomer. zo'n 65% van de Russische gebieden zit onder permafrost.

klimaat rusland

Weer in Rusland

Door een grote deel van het gebied zijn er maar twee duidelijke seizoenen - winter en zomer - als lente en herfst zijn gewoonlijk korte periode van veranderingen tussen extreme lage en extreme hoge temperturen. de koudste maand is januari; de warmste is gewoonlijk juli. Grote reeks van temperaturen zijn typisch. In winter temperaturen wordt kouder beide van zuid tot noord en van west tot oost. Zomers kunnen erg heet zijn, zelfs in Siberië. De continent interieur zijn de droogst gebieden.

Klimaatverandering in Rusland

Opwarming van de Aarde in Rusland beschrijft de opwarming van de Aarde verwant problemen in Rusland. Dit omvat klimaatpolitiek, bijdraagt naar de opwarming van de Aarde en de invloed van de opwarming van de Aarde in Rusland. In 2009 Rusland was klaar om de uitstoot te verminderen 20-25% van zijn uitstootlevels in het jaar 2020.